Resepi Cheese Tart!
Cheese Tart..
resepi belasah je..Urgent nak bagi orang rasa!
untuk Cheese filling dia, I just guna :
1 kg Cheese Cream
1 tin susu pekat.
Beat sampai gebu..
Untuk Sugar crust dia atau kulit dia, I pakai resepi ni:
Soft flour 125gm
Butter 65gm
Egg yolk 1no
Caster sugar 30gm
Beat the butter and sugar sampai gebu.
Then, masukkan egg yolk, sebatikan.
dah sebati, masukkan tepung dan uli sampai jadi doh.(uli sekejap je)
Then tekan2 dalam acuan, bakar kosong jap dalam 8 minit, suhu 200'C.Keluarkan, isikan filling da celorengkan dengan blueberry filling .nak filling lain pun boleh, bakar balik dalam 10 -15 minit.
Rupa tak penting..hihii
Janji rasa sedap..(-:
Masa doh tu ditekan2 kat acuan, buatla cantik2, Hasilnya pun cantikla..
yang kat atas ni, orang tak de masa nak buat..kelam kabut, hasil pun kelam kelibut!
Comments
Post a Comment