Pudding lapis
Pudding adalah sejenis pencuci mulut yang perlu di sejukkan dahulu sebelum di makan..
ye ke? hihi..nak bagi dia set, tu la kena sejukkan..nak makan panas2 pun bolehla, lagi senangkan...hirup je..
Kat bawah ni puding lapis..
Senang je resepi dia..
1 peket agar-agar kering...peket yang kecik tu
2 liter air
2 liter fresk milk
Daun pandan( kalau buat produk guna agar2 please jgn tinggalkan daun pandan ni, kasi bau wangi)
Panaskan semua bahan diatas sampai agar2 cair sepenuhnya. Then masukkan gula, ikut manis mana yang u all nak, masak
sampai gula betul2 hancur..
Dah siap tapiskan supaya semua bendasing dapat dipisahkan..bahagi kepada beberapa color
mengikut color yang u all nak lah..milo pun boleh..
Then tuangkan yang first layer, bagi beku sikit, dah beku sikit cucukkan ngan garfu,
lepas tu boleh tuangkan layer yang kedua, proses yang sama kan diulangi sehingga
siap..
| Nilah hasilnye... |
| sedppp !!! |
Comments
Post a Comment