Kek Krim Pandan/pandan cream cake

Kek Krim Pandan
Krimnya mudah saja , just pakai Whipping Cream(Topping Cream) untuk kek punye beat sampai keras(lama juga nak tunggu whipping cream ni betul2 ok), them masukkan pandan paste for flavor/color.
Untuk keknya, boleh guna resepi saya ni:


4 biji telur

125gm gula kastor

100gm tepung

50ml air

15gm ovellete

80ml minyak jagung

pandan paste/pes pandan


Cara buatnya, masukkan semua bahan kecuali minyak jagung. Pukul suhingga betul2 gebu/2 kali ganda naik(12 minit-pakai mesin).lepas tu kasukkan minyak dan fold guna tangan.Jangan over mixing.Masukkan dalam loyang dan bakar 30-40 minit 180'c.

Comments

Popular posts from this blog

Penang mai!!!!

JJCM...Kari Itik, Ayam Kampung, Jalan Permatang Nibung..Permatang Pauh..

JJCM. . .Restoran Anggerik Desa, Seberang Jaya, Penang