Kek Batik/merry cake
I tau, yang ni semua dah biasa buat..cuma resepi berbeza2 je..
selalu kalau jual kat bazar ramadhan tu, mahal gak...buat duit sungguh kan,
Kalau ade mase buatla sendiri kat umah...
Resepi I very simple..
Campur dan campak2 je..
Ok...cam gini je..
Beli biskut merry sepeket..tak yah buat pape kat biskut ni, takyah la nak hancur2kan..
Chocolate dia, just buat cam gini..
Chocolate yang 500gm(brand mahal lagi sedaplah)
butter 1 teaspoon je
250ml Anchor Cream(yang tawar bukan untuk iced cake)
1/2 sudu teh nescafe
2 sudu makan milo
Cara2 panaskan semua sekali sampai sebati, tuang sikit atas loyang, selang selikan dengan biskut merry sampai coklat habis..beku kan, dah set, boleh potong dan makan...jeng jeng jeng..
| yummmy...for teabreak.. |
| Bawak kat office tuk kawan2 pun boleh...simple! |
Comments
Post a Comment